Fasadtvätt i Göteborg och Västsverige

På Floda Takvård hjälper vi privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag med fasadtvätt i Göteborg och i kranskommuner som t.ex. Lerum, Partille och Alingsås. När det kommer till fasadrengöring erbjuder vi bland annat algborttagning och att tvätta bort mögel på fasad.

I vår fasadtvätt ingår alltid:

– 1-års-kontroll – vi gör återbesök efter 1 år och kontrollerar vårt arbete!
– Resultatgaranti – alltid rena fasader!
– Dessutom blir fasaden som ny med fasadtvätt!

Prisexempel – fasadtvätt av normalstor villa

Priset på våra fasadtvättsbehandlingar varierar, men det ungefärliga priset på en normalstor villa är ca:

7 000 kr efter rotavdraget

Gratis offert på fasadrengöring & fasadtvätt i Göteborg

Kontakta oss för en gratis offert och få ett fast pris rörande fasadtvätt och fasadrengöring i Göteborg eller kranskommunerna! Vi erbjuder även taktvätt och mycket mer!

Vanliga frågor om fasadtvätt

Varför ska man tvätta fasaden?

Det finns många anledningar till varför man ska tvätta fasaden – de två vanligaste är mögel och algväxt. Vårt klimat har blivit varmare och fuktigare, vilket gör att algväxt och mögel på fasad ökar. När du tvättar fasaden blir du inte bara av med alger och mögel, dessutom bevaras färgen på fasaden, och kan till och med upplevas som nymålad när den är tvättad.

När fasaden väl är tvättad minskar risken för ytterligare påväxt, eftersom pollen och annan smuts som suttit där tidigare ökar beväxningen. En husfasad kan alltid att rengöras oavsett material och yta, det enda som behövs är att anpassa metoderna därefter.

Fasadtvätt – hur gör man?

Hur man gör för att tvätta fasaden varierar beroende på hur smutsig den är. Men generellt sett behöver man fasadtvätt för algborttagning, vattenslang och skurborste. Om du har mögel på fasaden behöver du dock starkare medel än fasadtvätt.

När du ska tvätta fasaden måste du skrubba ordentligt för att få bort all smuts. Det kan vara lite jobbigt, men det är viktigt att tvätta fasaden ordentligt, så du får bort all smuts. Vi hjälper dig gärna med din fasadtvätt, och för oss är det inget problem att tvätta bort mögel på fasad.

Vad kostar fasadtvätt?

Det är svårt för oss att ge ett exakt pris för vad fasadtvätt kostar. Men cirkapriset för en normalstor villa är 7 000 kr efter rotavdraget men vi rekommenderar att du tar kontakt med oss, så kan vi återkomma med ett exakt pris för att kunna utföra din fasadtvätt i Göteborg eller närområdet.

Kan man förlänga fasadens livslängd?

Ja, genom att impregnera fasaden kan man förlänga dess livslängd. Impregneringen ger ännu längre livslängd till färg och fasad, vilket gör att du slipper måla om på flera år. En impregnerad fasad kräver inte lika mycket underhåll och håller dessutom fukt och röta borta. Om din fasad blir fuktskadad påverkar det också inneklimatet, eftersom fukt ger en grogrund för mögel och svamp.

Om du väljer att anlita oss på Floda Takvård för fasadrengöring i Göteborg, rekommenderar vi dig att köpa till fasadimpregnering för att din fasad ska hålla sig ren och fräsch så länge som möjligt.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss om du har frågor angående fasadtvätt eller fasadrengöring i och runt Göteborg, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!